Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΒΑΒΑ ΑU RHUM. ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΥΛΙΚΑ. 200γρ αλευρι, 10γρ μαγια μπυραs φρεσκια, 220γρ ζαχαρι, 2 αυγα, 80γρ βουτυρο,200ml γαλα, 400ml  νερο, χυμο ενοs πορτοκαλιου,  100ml ρoυμι ,300ml σαντιγη, μισο φακελακι βανιλινηs. ΧΛΥΑΡΙΝΟΥΜΕ το γαλα, διαλυουμε την μαγια μεσα. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ το αλευρι με 20γρ ζαχαρι και λιγο αλατι. ΣΚΑΥΟΥΜΕ ένα λακακι  στο αλευρι  και  ανακατεύουμε ένα-ένα τα αυγα και το γαλα με την μαγια. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ την ζυμη μεχρι να ξεκολαει από τα τειχωματα τηs λεκανηs ,προσθέτουμε το βουτηρο σε κοματακια.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ την ζυμη με μια πετσετα και αφήνουμε 30mn ε χλιαρο μεροs. ΞΑΝΑΖΥΜΟΝΟΥΜΕ για λιγο και χωριζουμε σε 6 φορμακια για σαβαρεν βουτυρωμένα και αλευρωμένα και αφήνουμε 1h . ΠΡΟΘΕΡΜΕΝΟΥΜΕ το φουρνο στουs 200 βαθμουs. ΨΗΝΟΥΜΕ  τουs μπαμπαδεs για 20mn. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ένα σιροπι  με την υπολοιπη ζαχαρι, την βανιλια, το νερο,το χυμο πορτοκαλιου. ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ και προσθέτουμε το ρουμι. ΡΙΧΝΟΥΜΕ σταδιακα το σιροπι στουs μπαμπαδεs  και αφήνουμε να κρυωσουν .ΣΕΡΒΒΙΡΟΥΜΕ με την σαντιγη στο κεντρο κάθε μπαμπα. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βαλουμε επισηs σταφιδεs μεσα στην ζυμη του μπαμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου