Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΑΧΙΒΑΔΟΥΛΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ. ΥΛΙΚΑ. 300γρ αχιβαδουλεs, 250γρ λουκανικο χωριατικο [με πρασσο].400γρ παντζαροφυλα φρεσκα, με τα κοτσανάκια. 150γρ μαλακο τυρι, 100ml κρεμα γαλακτοs ,50γρ παρμεζανα, μια σκελιδα  σκορδο, λαδι ελιαs ,πιπερι ,αλατι. ΠΛΕΝΟΥΜΕ τα παντζαροφυλα και τα ψιλοκόβουμε, τα βραζουμε για 5 λεπτα σε αλατισμενο νερο. ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ το σκορδο ,το κόβουμε σε φετακια,και το αφηνουμε σε ένα τηγανακι, μαζι με 4 κ.σουπαs λαδι και 1κσουπαs νερο κρυο  για λιγο. ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ από το περιβλημα το λουκανικο και το ψιλοκόβουμε το προσθέτουμε στο τηγανακι με το σκορδο και ψηνουμε σε δυνατη φωτια 4-5 λεπτα. ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ τα παντζαροφυλα μεχρι να μαραθουν και σβηνουμε. ΒΡΑΖΟΥΜΕ τιs αχιβαδουλεs  μεχρι να μαλακωσουν  λιγο , πριν να γινουν  αρκετα σκλυρεs ,τιs σουρωνουμε ανακατεύουμε με τα 40γρ παρμεζαναs,  την κρεμα γαλακτοs και λιγο πιπερι. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ τα μακαρονια σε ένα πυρεξ,τα σκεπαζουμε με το  λουκανικο και τα παντζαροφυλα ,προσθέτουμε το μαλακο τυρι [τυπου scamorza] ,την υπολοιπη παρμεζανα και ψηνουμε στουs 200 βαθμουs για περιπου 20mn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου