Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ  ΜΕ  ΣΠΑΝΑΚΙ .ΥΛΙΚΑ .250γρ κανελόνια,100γρ παρμεζανα τριμμενη, 2 αυγα, 400γρ σπανακι ,400γρ ρικοτα,200γρ μπεσαμελ, μισο λιτρο σαλτσα πομοντορο,3 φυλαρακια φασκομηλο,20γρ βουτυρο, μοσχοκαριδο,αλατι, πιπερι. ΛΥΟΝΟΥΜΕ το βουτυρο σε ένα αντικολυτικο σκευοs ,ανακατεύουμε το σπανακι και το φασκομηλο ψιλοκομενα  και τα σωταρουμε 2-3 λεπτα, προσθέτουμε λιγο μοσχοκαρυδο και λιγο πιπερι. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ τα δυο τριτα τηs παρμεζαναs , τη ρικοτα,τα αυγα  και τα προσθέτουμε και αυτά στο σπανακι.  ΒΑΠΤΙΖΟΥΜΕ για λιγα λεπτα  τα κανελόνια σε βραστο νερο. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ τα κανελόνια μαs με το μειγμα των τυριων με το σπανακι.  ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ  ένα αντικολυτικο ταψακι και ριχνουμε μεσα την σαλτσα πομοντορο .ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ τα κανελόνια,απλωνουμε πανω μια στρωση μπεσαμελ, την υπολοιπη παρμεζανα και ψηνουμε σε φουρνο προθερμασμενο στουs 180  βαθμουs για περιπου 35 λεπτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου