Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΒΑVAROIS AU CHOCOLAT . ΥΛΙΚΑ.500ml  γαλα, 400ml κρεμα γαλακτοs  κρυα, 4  κροκουs αυγων, 125 ζαχαρι αχνη, μισο κερατο βανιλιαs, 6 φυλλα ζελατιναs,12γρ, 60γρ κακκαο, τριματα σοκολαταs,  μινι μαρεγκεs. ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ τιs  ζελατινεs σε κρυο νερο, βραζουμε το γαλα, με τουs σπορουs τιs βανιλιαs . XTYΠAME τουs κροκουs των αυγων με την ζαχαρι. ΡΙΧΝΟΥΜΕ το γαλα λιγο-λιγο στα αυγα, μεταφέρουμε το υγρο σε κατσαρολιτσα και βραζουμε σε σιγανη φωτια μεχρι να πηξει ελαφρα. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ τιs ζελατινεs kαι το κακκαο. ΧΤΥΠΑΜΕ την  κρεμα γαλακτοs και την ενωνουμε  με την κρεμα κακκαο. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ την κρεμα σε φορμα και την βαζουμε στο ψυγειο για 6 ωρεs . ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ την κρεμα με τιs μινι μαρεγκεs  και τα τριματα σοκολαταs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου