Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. ΥΛΙΚΑ. 350γρ μπαμιεs ,η, φασολάκια φρεσκα ,η,κατεψυγμενα ,ardo, xωριs  να διαφημιζω τιποτα, απλωs τα βρισκω  καλλιτερα. ΜΙΣΟ  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, κομμενο στα δυο, 2 κρεμυδια μετρια, 2 σκ. σκορδο,1 κονσερβα ντοματα κονκασε,λιγο μαιντανο, μισο φλυντζανι του τσαγιου λαδι, 1 κυβο  λαχανικων ,λιγο ξυδι ,μισο λεμονι. ΔΥΑΛΙΟΥΜΕ τον κυβο λαχανικων σε  λιγο χλυαρο νερο, αναμειγνύουμε  λιγο λαδι και το μισο λεμονι και μαρινάρουμε το κοτοπουλο. ΑΦΗΝΟΥΜΕ το κοτοπουλο 1 ωρα στο ψυγειο. Σωταρουμε με το λαδι τιs  μπαμιεs η,τα φασολάκια ,χωριs να τα ξεπαγωσουμε σε μια κατσαρολιτσα , μαζι με τα κρεμυδια σε φετεs. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ την ντοματα κονκασε και τα σκορδα και αφήνουμε σε μετρια φωτια για 20 λεπτα, εάν χρειασθη προσθέτουμε λιγο νερο. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΗ μεταφέρουμε το κοτοπουλο σε ένα ταψακι και ψηνουμε στο φουρνο για 20 λεπτα στουs 180  βαθμουs με αερα. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ το κοτοπουλο και τιs μπαμιεs η,τα φασολάκια σε ένα πυριμαχο σκευοs βαθυ  ριχνουμε λιγο μηλοξυδο όταν εχουμε μπαμιεs  και το μαιντανο κομμενο και αποτελειώνουμε το ψήσιμο στο φουρνο  στουs 160 βαθμουs, χωριs αερα,  σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο.  BUON  APPETITO LAKIS.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου