Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΡΜΥΡΟ-ΓΛΥΚΟ. ΥΛΙΚΑ. Για 4 ατομα .4 κοματια στηθη κοτοπουλου, 250γρ σταφυδεs ξανθεs ,80gr αμυγδαλα φιλε, 80 gr φυστικι αραπικο αναλατο, 1 βαζακι κρεμυδι μικρο, 2 σκ. σκορδο,1κ.καφε σκονι τζιντζερ,  λιγη κανελα σκονη, 1 κυβο ζομο κοτοπουλου, λιγο λαδι, πιπερι. ΚΟΒΟΥΜΕ το κοτοπουλο σε χοντρα κοματια . ΒΑΖΟΥΜΕ τα κοματια σε μια χυτρα με λιγο λαδι και σωταρουμε ελαφρα , ριχνουμε την κανελλα ,το τζιτζερ, το πιπερι, τον κυβο ζομου ,διαλυμενο σε 250 νερο, το σκορδο κομμενο, τιs  σταφιδεs, σκεπαζουμε και βραζουμε σε σιγανη φωτια για 30 λεπτα. ΞΗΡΑΙΝΟΥΜΕ τα αμυγδαλα λιγο σε τηγανακι, τα κρεμυδακια τα σωταρουμε ελαφρα κομμενα σε φετακια και τα προσθέτουμε μεσα στην κατσαρολα μαζι με τα φυστικια . ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ για1 λεπτο και σερβίρουμε. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αντικαταστήσουμε το κοτοπουλο με κρεαs χοιρινο η ψαρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου