Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΠΑΣΤΑ-ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΗΛΑ. 200γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του,400γρ μηλα κοκκινα 4 αυγα,220γρ βουτυρο 220γρ ζαχαρι, 1 βανιλλια, ΜΑΛΑΚΟΝΟΥΜΕ λιγο το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου. ΣΕ ΜΙΑ λεκανιτσα ανακατεύουμε τα 180γρ βουτυρο με τα 120γρ ζαχαρι μεχρι να ομογενοποιηθουν .ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ τα αυγα ένα-ένα και  ανακατεύουμε και εν συνεχεια το αλευρι σιγα-σιγα.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ το μειγμα σε αντικολητικο ταψακι.ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ  το φουρνο στουs 180 βαθμουs. ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ το υπολοιπο βουτυρο με την υπολοιπη ζαχαρι σε χαμηλη φωτια μεχρι να να ροδισουν .ΚΟΒΟΥΜΕ τα μηλα με τη φλουδα σε κυβακια, τα ανακατεύουμε στη φωτια με τη ζαχαρι και το βουτυρο για 2mn.   ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ τα μηλα πανω στο μειγμα του κεικ και ψηνουμε για 30mn, ξεφουρνίζουμε και αναποδογυρίζουμε το κεικ σε πιατελα σερβιρισματοs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου