XOYMOYΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ . ΥΛΙΚΑ. 250 γρ ρεβυθια, καλυτερα ξεφλουδισμένα, 2-3 κ.σουπας ταχινη, 1σκ. σκορδο, χυμο ενός λεμονιου, 1κ.σουπας λαδι, 1κ. γλυκου σοδα, 1 κοκκινη πιπερια φλωρινης, αλατι, πιπερι. ΓΙΑ το γαρνιρισμα αρυγδαλα ξεφλουδισμένα η καρυδια, μαιντανο, βασιλικο ,λαδι σκορδου. ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ τα ρεβυθια σε νερο με την σοδα για 12 ωρες, βραζουμε σε αλατισμενο νερο μεχρι να μαλακωσουν αφου αλλαξουμε το νερο τουλάχιστον 1 φορα. ΨΗΝΟΥΜΕ την πιπερια σε σχαροτηγανο και την ξεφλουδίζουμε. ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ τα ρεβυθια στο μιξερ μαζι με το λεμονι , το λαδι και το ταχινη ,στο τελος προσθέτουμε την πιπερια ,λιγο αλατι και πιπερι. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ στο ψυγειο για 2-3 μερες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου