Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ

XOYMOYΣ  ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ . ΥΛΙΚΑ. 250 γρ ρεβυθια, καλυτερα ξεφλουδισμένα, 2-3 κ.σουπας ταχινη, 1σκ. σκορδο, χυμο ενός λεμονιου, 1κ.σουπας λαδι, 1κ. γλυκου σοδα, 1 κοκκινη πιπερια φλωρινης, αλατι, πιπερι. ΓΙΑ το γαρνιρισμα  αρυγδαλα ξεφλουδισμένα η καρυδια, μαιντανο, βασιλικο ,λαδι σκορδου. ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ τα ρεβυθια σε νερο με την σοδα για 12  ωρες, βραζουμε σε αλατισμενο νερο μεχρι να μαλακωσουν  αφου αλλαξουμε το νερο τουλάχιστον 1 φορα. ΨΗΝΟΥΜΕ την πιπερια σε σχαροτηγανο και την ξεφλουδίζουμε. ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ τα ρεβυθια στο μιξερ μαζι με το λεμονι , το λαδι και το ταχινη ,στο τελος προσθέτουμε την πιπερια  ,λιγο αλατι και πιπερι.  ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ στο ψυγειο για 2-3 μερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου