Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ. ΥΛΙΚΑ . 2 φυλλα  ετοιμης ζυμης για τυροπιτακια, 2 πατατες μετριες βρασμένες, 1 φυλλο μπακαλιαρο ξαρμιρισμενο και ψιλοκομμενο, λιγο ανιθο , δυοσμο και 1ματσακι φρεσκα κρεμυδακια, το χυμο 1ος λεμονιου, λιγο αλατι και πιπερι. ΚΟΒΟΥΜΕ την ζυμη σε τετράγωνα και κόβουμε τα υλικα στο μουλτι, χοντροκομενα, προσθέτουμε το χυμο λεμονιου και ανακατευουμε. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ μια κουταλια από το υλικο μας στην μεση του κάθε τετραγωνου ζυμης. ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ τις ακριες της ζυμης με αυγο τα διπλώνουμε σε τριγωνακια και πιεζουμε με ένα πιρουνι τις ακριες για να κολησουν. ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ  σε καυτο λαδι. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΖΕΣΤΑ με ένα ντιπ της αρεσκειας μας [σκορδαλιά, μαγιονεζα, σως τυριου]. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου