Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ. ΕΝΑ παραδοσιακο πιατο της Σικελιας. ΥΛΙΚΑ. 400γρ λιγγουινι, 400γρ πεσκανδριτσα, 200γρ γαριδες μεσαιου μεγέθους, 100γρ παστα φυστικιου Αιγηνης μισο κρεμυδι, 1 σκελιδα σκορδο, ελαιολαδο, μισο ποτηρι κρασιου, κρασι λευκο. ΣΕ ένα βαθυ τηγανι σωταρουμε με το λαδι,το κρεμυδι και το σκορδο. ΣΒΥΝΟΥΜΕ με το κρασι ,αφήνουμε μεχρι να εξατμισθει το κρασι. ΚΟΒΟΥΜΕ σε κυβους την πεσκανδριτσα και την ριχνουμε στο τηγανι να ψηθει για 10 λεπτα. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ τις γαριδες και την παστα φυστυκιου ,ανακατεύουμε και αφήνουμε ακομα για λιγα λεπτα στο τηγανι. ΒΡΑΖΟΥΜΕ τα λιγγουινι σε αλατισμενο νερο. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ζεστα με την σαλτσα πεσκανριτσας, γαριδας και φυστικιου. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου